top of page
Zoeken
  • Harvey

Hoe kies je de juiste zakelijke printer

Bij de keuze voor een zakelijke printer moet je onder andere rekening houden met de afdrukvolumes binnen het bedrijf of per afdeling. Is kleur noodzakelijk of is zwart/wit voldoende? Moet het mogelijk zijn om te kunnen scannen? Is printen op afstand of printen via een mobiele telefoon gewenst?

De wensen en behoeften per bedrijf en afdeling kunnen verschillend zijn bij de keuze van een zakelijke printer. Het is daarom belangrijk alle wensen en behoeften van collega’s in kaart te brengen. Houd naast de standaard wensen voor printen zoals afdrukvolume, snelheid, kleur of zwart-wit en papierformaat ook rekening met de volgende vragen bij de keuze van een printer:

  • Voldoet de printer die ik nu kies over 3 of 4 vier jaar nog steeds?

  • Is de printer eenvoudig te bedienen? Dit verhoogt de productiviteit van medewerkers enorm.

  • Is de printer uitgerust met de laatste veiligheidseisen die data-lekken voorkomen?

  • Wat zijn de duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf en welke printers voldoen hieraan? Bijvoorbeeld tonerverbruik, dubbelzijdig printen en energiebesparing

Het is verstandig deze vragen eerst te beantwoorden, voordat je verder gaat met het kiezen van de juiste zakelijke printer. Kom je er zelf niet uit, misschien is het dan beter om een specialist in te schakelen. Ricoh Document Center Zuid is onder andere gespecialiseerd in printoplossingen en kan je perfect helpen bij het vinden van de juiste printer voor jouw bedrijf.

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page